Dagboek 2013

Dag 1 vrijdag 28/06 van Gent naar Treignes

Eerste dagje Belgiro zit er op. Overnachting in l'étape de viroinval te Treignes. 
144 km.
Start was nog droog, nadien lichte regenval. Na de middag stop in Soignies en een lekkere pasta reden we verder zonder regen.
Na de aankomst, een heerlijke maaltijd en de massage tafel op.
De benen zijn los gereden en iedereen klaar voor de officiële strart van morgen.
Zaterdag staat de rit Treignes - Verdun op het programma en goed voor 155 km. 
Meer nieuws en een update morgen vanuit Verdun.

Dag 2 zaterdag 29/06 van Treignes naar Verdun

Na een stevig ontbijt in hotel l'etape de viroinval vertrokken we richting Frankrijk!
De weergoden hadden het helaas nt voor ons en de eerste 2u waren dan ook in de regen te doen!
Af en toe een kleine bevoorrading en de pauze's nt te lang maken zorgden er voor dat we in het ritme bleven.
De eerste pijntjes kwamen boven maar niemand wou echt toegeven. Uiteindelijk kwamen we op onze bestemming aan rond 16u30.
Een mooie 6u fietsen en 155,60 km aan een gemiddelde van 26,7 km/u.
Iedereen snel zijn kamer binnen, een goeie massage voor de kuiten en alweer een heerlijke maaltijd om de dag af te sluiten. 
Nu hopen op een goeie nachtrust en een goeie want morgen is het alvast een heeeeeele lange rit.

Dag 3 zondag 30/06 van Verdun naar Epinal

Dag 3 zit er op. 
Een stevige rit van Verdun naar Epinal. Het weer viel mee al waren de wolken de hele dag aanwezig. 184,55 km op de teller en bij iedereen zaten de benen nog goed. Toegekomen in het hotel in Epinal, kamer binnen even relax om het verslagje van de tour nog mee te pikken en vervolgens de beentjes onder handen laten nemen. Nadien het centrum opgezocht voor onze dinner. Nu snel het bedje binnen en verder rusten want morgen de vogezen door met 4 serieuze beklimmingen waaronder col du page en ballon d'alsace. Vuurwerk komt er aan!

184,55 km
1182 stijging meters
1048 daling meters
6u 48min 31sec
27,1km/uur gemiddeld

Dag 4 maandag 01/07 van Epinal naar Danjoutin

Dag 4 van epinal naar danjoutin! De temperatuur was vandaag een heel stuk aangenamer en was de hele dag tss de 25 en de 29,5 graden.
4 super mooie beklimmingen en steeds even mooie afdalingen. En het belangrijkste en het uiteindelijke doel voor ieder was uitrijden! Proficiat aan iedereen en morgen opnieuw van dat!
Eens aangekomen in danjoutin had onze volgwagen reeds alles geregeld, kamers reeds verdeeld, slechts naar boven gaan en chill... Even uitrusten en dan het zwembadje opzoeken (super zalig na een zware dag van afzien).
Nadien nog een lekkere maaltijd, even nakaarten aan het zwembad en tijd voor het bedje op te zoeken.

Morgen dag 4 van danjoutin naar delemont de grens over naar zwitserland... Een korte maar stevige rit met 2 mooie beklimmingen. Hopelijk opnieuw hetzelfde weer.

Dag 5 dinsdag 02/07 van Danjoutin naar Delemont

Dag 5 danjoutin naar delemont. Mooie rit over 90 km. We vertrokken deze ochtend bij 25 graden omstreeks 10u. Na +/- 40 km de eerste col van de dag col des rangiers. Nadien een mooie afdaling tot de volgende klim waar we na goed 4 km klimmen moesten terug keren. 
Afgesloten wegens wegenwerken. Uiteindelijk de hoofdweg naar delemont genomen maar minstens even mooi! Een korte rit dat ideaal was voor sommigen die bijna op het tandvlees zaten. Morgen richting bern met 1 super mooie beklimming! Grenchenberg!

Dag 6 woensdag 03/07 van Delemont naar Bern

Nieuwe dag en dag 6 van Belgiro. 
Opnieuw een korte rit van delemont naar bern en dit over 78 km. Vandaag zit het monster "grenchenberg" erin die we moeten overmeesteren. 9 km klimmen waarvan de eerste 5 moordend zullen zijn. 
Maar we hebben 1 doel! 
Iedereen moet het beest overwinnen. 
Minpunt van de dag... Vandaag is het starten in donker grijs weer!

Dag 6 ging van delemont naar bern en goed voor 76 km. Helaas waren de weergoden niet met ons want het was de hele dag in de gietende regen te doen. Toch hebben we er een heel deftig tempo op na gehouden en iedereen heeft onderweg het monster van Grenchen "Grenchenberg" overwonnen. Jammer van het weer maar toch een mooie col van 9 km waarin de eerste 5 km aan +/- 15%.
Uiteindelijk kwamen we dan ook aan in bern volledig uitgeregend.
Een half dagje rust en tijd zat om de stad bern eens te bezoeken... Schitterende stad!

Dag 7 donderdag 04/07 van Bern naar Fiesch

Dag 7 van Bern naar Fiesch. Starten aan een heel goed tempo en bij een bewolkte hemel. Super mooie panorama's langs de meren om uiteindelijk in Inertkirchen te starten aan de klim van de dag. De Grimselpas en deze goed voor 26 km klimwerk. 
Vuurwerk en mooie uitzichten gegarandeerd.
De hele groep heeft het gehaald al hadden sommige wel enig materiaal pech.
Eens boven in de wolken en wat foto's later reden we naar beneden met een stevige en ijzige wind. Eens beneden begonnen we aan onze laatste 25 km die we aan een hels tempo hebben afgewerkt. 
Mooie dag waarin iedereen boven is geraakt op de Grimselpas en iedereen heelhuids beneden is geraakt. 
Morgen onze laatste rit van Fiesch naar Cerva (italië) al moeten we wel snel en tijdig vertrekken want we hebben nog 2 cols te gaan. De simplonpas en de colma en beide goed voor 21 en 16 km klimwerk.

Cijferkes van dag 7.
Bern - Fiesch
148,73 km
2204 m (totale stijging)
1625 m (totale daling)
24 km/u gemiddeld

Dag 8 donderdag 05/07 van Fiesch naar Cerva

Gisteren was de laatste rit van Belgiro 2013. 
Een rit van Fiesch naar Cerva en dit over een afstand van 153,5 km.
Op tijd vertrekken was de boodschap! Starten bij aangename temperaturen in Fiesch en na 18 km dalen stonden we aan de voet van de Simplonpas. 21 km klimmen... 
Eens iedereen boven was gingen we met een iets hogere snelheid naar beneden en daar waren dan ook de temperaturen iets hoger(de hele namiddag om en bij de 36 a 37 graden) We moesten immers voor de middag beneden weg zijn want het parcours van de Giro d'italia voor dames lag op onze weg. Leuke beelden en heel veel supporters voor ons gedurende 10 km want niemand kon nog op het parcours maar gelukkig mochten wij met de volgwagen overal nog door.
Na 116 km fietsen kwamen we in Omegna (lago Orta) aan de voet van de la Colma en deze goed voor 16,5 km klimmen.
Boven geraken was het eerste doel en voor sommige was er ook nog hun plek in het eindklassement om de bollen. Met 6 gingen ze de strijd op de la Colma aan... In ware tour de france stijl... Enkel de supporters ontbraken.
Leuk en mooi om aan te zien.
Nog leuker en toffer was om iedereen boven te zien aankomen, uitgeput, leeg gereden maar iedereen had een super gevoel want de Belgiro was zo goed als uitgereden. Nog 20 km tot de finish...
Tegen 17u30 bereikte de hele groep het eindpunt van de Belgiro 2013!
Het feest kon beginnen, de foto's werden genomen en binnenkort staan we in de gazet!
Proficiat aan alle fietsers...